Ios Grekland

This post is for our Swedish visitors

Denna post är för er svenska besökare. Denna sida handlar om den ön Ios i Grekland. På Ios är det fest dygnet runt, i alla fall under sommarmånaderna. Gillar du inte party så går det bra att besöka Ios under resten av året. Då är det mycket lugnare och Ios visar upp sig som en vacker och stilla ö i Grekland.

Grekland har mycket mer att erbjuda än bara partyön Ios. Vill du veta mer Grekland så rekommenderar jag att du läser Pascalidous bästa Greklandstips som du hittar här. Där tipsar Pascalidous om sina personliga favoriter. Tyvärr är inte Ios med men alla kan inte älska denna lila ö som vi gör. Dock faller de flesta som besöker Ios direkt för dess charm.

På Ios hittar du massvis av barer och nattklubbar. Många har öppet till 7 på morgonen. Räcker det inte med att festa på natten kan du festa loss på stranden med. Mylopotas Beach är lång med fin vit sand. Längst bort ligger Far Out Club dar där festsugna dansar hela eftermiddagen lång.

Några av de mest populära barerna för Skandinaver är Blue Note och Flames Bar. Sedan hittar du naturligtvis Svenskar på alla andra barer och nattklubbar på Ios som till exempel Slammers, Sweet Irish Dream och Disco 69.

Är du Svensk så kan jag definitivt rekommendera Midsommarafton på Ios i Grekland. Det börjar på förmiddagen på Flames, under eftermiddagen tågar alla ner till stranden i en gemensam parad. Där intar man sedan Far Out Club för ett intensivt beach party.

Du hittar massvis av hotell på Ios i alla prisklasser och kommer du inte under den alla intensivaste högsäsongen så är det aldrig några problem att få tag på rum på Ios. Normalt står det massor av hotellägare i hamnen och försöker att ragga nya kunder som kommer av båten. Det är med andra ord bara att välja och vraka mellan olika hotell på Ios när du kommer fram. Ända gången du kanske ska fundera på att boka hotell på Ios i förväg är om du åker i slutet av Juli eller börja av Augusti, men oftast går det att lösa på plats även då.


More from Ios Greece